Geboorte

Op woensdag 9 november 2016 werd Eclair wat onrustig, wilde niet meer eten en ging graven en scheuren. De spanning nam natuurlijk toe, wanneer zal het gaan gebeuren. De nacht die volgde was onrustig maar geen paniek. Lekker naast mn meisje geslapen, in afwachting op wat komen ging.

Donderdagochtend 10 november begon ze om 11:18 uur met persen….ze was toch wat onrustig dus Marja Opdam, de hondenvroedvrouw en vriendin van de Angels of Wassenaer, gebeld of ze toch mee wilde helpen. Die scheurde in haar gele gevaarte gelijk naar Capelle. Om precies 12:20 uur stapte ze binnen en spontaan werd de eerste reu geboren, een zwarte!! Inge Holleboom van Ancient Wolfspirit moest haar roedel nog even verzorgen en sprong ook in de auto. Inmiddels werd 20 minuten later de volgende prachtige zwarte kerel geboren. Net voor nummer 3 ter wereld kwam stond Inge ook binnen. Nog een reu werd geboren, zwart – bruin. In ruim 3 uur werden er totaal 6 pups geboren, 4 reutjes en 2 teefjes. Een fijne overdag bevalling in goed en gezellig gezelschap, dankjewel lieve dames, jullie zijn ongelooflijke kanjers.

De namen zijn gekozen op basis van de liefde, het Amory nest.

  1. 10/12:20 uur: Amor, zoon van Venus, godin van de liefde (in het Grieks Eros, vader van Eclair) reu, zwart, 530 gram, blauwe bandje.
  2. 10/12:42 uur: Amaru, Nederlands voor onsterfelijke liefde, reu, zwart, 525 gram, groene bandje.
  3. 10/13:36 uur Amato, Spaans voor geliefde, reu, zwart – bruin, 540 gram, rode bandje.
  4. 10/13:58 uur Amala Diva, Arabisch voor geliefde en vernoemd naar haar oma Diva, teef, zwart – bruin, 500 gram, roze bandje.
  5. 10/14:31 uur Ati Eros, Hongaars voor geliefde vader en vernoemd naar zijn opa Eros, reu, zwart, 510 gram, gele bandje.
  6. 10/15:39 uur Amory Angel, Engels voor geliefde en vernoemd naar haar bet-overgrootmoeder Angel, teef, zwart, 520 gram, paarse bandje.

Eclair en haar pups maken het goed, ze verzorgt ze als een oermoeder. Dit is af en toe wat lastig als ze naar buiten moet voor haar behoefte. Dat gaat met veel tegenzin en gesputter. Maar voor de rest is het allemaal genieten en prachtig om te mogen meemaken.

Al met al een hele bijzondere gebeurtenis.

compleet-anest