Dekking en Dracht

Eclair werd rond 28 september loops, het begin was niet geheel duidelijk.

Er waren al geruime tijd de nodige tekenen maar er gebeurde weinig, zo leek het.

Rond de 28ste zagen we dat haar vulva ging zwellen maar nog geen bloedverlies, dat volgde een dag of 2 later.

Overleg met elkaar en het besluit om voor een winternestje te gaan, als de natuur het toelaat natuurlijk.

Omdat het begin van de loopsheid van de loopsheid lastig vast te stellen was hebben we maar op het instinct van Max en Eclair vertrouwd.

 Op zaterdag 7 oktober ging Eclair Max uitdagen en wat schetst onze verbazing, ze spelen even en staan vervolgens 10 minuten gekoppeld. Helemaal zelf en vasthouden vind Eclair niet prettig dus maar laten draaien en verder alles rustig houden. De rest van de dag is er rust in huis, Eclair daagt niet uit en Max snuffelt af en toe maar geen pogingen, hoe duidelijk kan je zijn.

 Op zondag 8 oktober werd een poging gewaagd na de lange wandeling maar dat was geen succes. Ze waren beide nog moe van het racen, dus even in de bench met wat te knagen en rond 12 uur een nieuwe poging. Na wat oefenen was het weer raak, een koppeling van een kwartier. Ook hier wilde Eclair niet vast gehouden worden maar rond draaien en zichzelf wassen, niet erg handig natuurlijk. Vervolgens was er weer rust in huis.

Na mn werk op zondag 8 oktober kwam ik thuis en ze hadden er zin in, ze stonden zo gekoppeld….snelle jongens die 2. Koppeling iets voor middernacht en duurde tot kwart over 12.

Op  maandag 9 oktober hadden ze er al vroeg zin in, maar de meisjes en mama moesten naar de tandarts.
Uiteindelijk na wat spelen buiten, een korte wandeling was het om 11:30 weer raak, elke keer zit er ongeveer 12 uur tussen.
Rond middernacht gaven de dame en heer aan dat er weer wat stond te gebeuren en binnen korte tijd stonden ze weer gekoppeld.
Nu is het afwachten tot de echo, 4 weken.
Eclair laat ander gedrag zien, slaapt veel en heel diep, knuffelt veel meer en wederom is eten een heel belangrijk dingetje, mevrouw woont soms gewoon in de keuken.
Op vrijdag 13 oktober zijn we langs de da gegaan om even te wegen, ze weegt dan 35 kg rond.
Op 10 november is het zover, de echo, ongeveer dag 33 van de dracht.
Samen met Lisette en Norah wachten we in spanning op de dierenarts.
Ondertussen even wegen en Eclair weegt nu 36 kg.
Eclair heb ik zelf geschoren en de echo doen we op de grond.
Al snel zien we de vruchtblazen in het scherm ploppen, Eclair is drachtig!!!

 

 

 

 

Prachtige duidelijke beelden laten kleine hondjes in wording zien, geweldig.

Inmiddels zitten we in het begin van week 6. Eclair krijgt nu een extra maaltijd tussen de middag, maar 50 gram brokken of 150 gram vlees. Het is niet de bedoeling dat ze veel te zwaar wordt. Ook krijgt ze nu puppy brokken tussen de middag ipv gewone brokken, Vanaf week 7 krijgt ze s’morgens ook puppy brokken en s’avonds gewoon vlees. Ze is nog steeds heel actief en verder erg knuffelig. Als ze de kans krijgt volgt ze mij door heel het huis.

Inmiddels is Eclair gewogen op dinsdag 28 november en woog ze 40 kg. Omdat ze zo’n honger had ben ik iets meer gaan voeren en al 4x per dag aan het begin van week 7. Meer verdelen over de dag omdat ze s’nachts gal overgaf en dat betekent een lege maag.

We gaan nu de laatste week is en de spanning loopt aardig op, ben ontzettend benieuwd.

De komende weken zullen we wekelijks een foto plaatsen van onze drachtige dame.