Dekking & Dracht

Op zondag 11 september, dag 12 van de loopsheid, stond de eerste date gepland met Viking & Eclair, spannend hoor. Je kan namelijk veel plannen maar de natuur laat zich niet dwingen. Eclair liet de dagen ervoor merken dat de tijd bijna rijp was dus op zondag samen in de auto op weg naar Katwijk, naar Inge en Ben van Ancient Wolfspirit en Viking natuurlijk. Bij aankomst stond Viking al te wachten. Wat heerlijk om die 2 samen te zien dartelen, spelen en verleiden. Echt bijzonder om dat zo mee te mogen maken. Inge en ik hebben ons in een tuinstoel genesteld om samen te genieten van het schouwspel. Na een half uurtje was het zover, zonder enige hulp stonden ze 20 minuten gekoppeld, prachtig. De eerste dekking was een feit. Maandag en dinsdag herhaalde zich hetzelfde schouwspel. Op woensdag was Eclair nog wel te porren voor wat spel maar meer ook niet. Hoe duidelijk kan je zijn. Viking was een echte heer en begreep de boodschap.

Nu begon het lange wachten tot de echo. Eclair laat duidelijk zien dat de hormonen door haar lijf gieren maar ja bij honden kan dit ook schijn zijn dus je durft nog niet te juichen. Er wordt ineens veel geslapen en geknuffeld en er is minder, veel minder, interesse om te gaan wandelen of te spelen. Ook is eten een belangrijk onderdeel van de dag. Dat moeten we toch een beetje in de gaten houden want ze moet natuurlijk wel goed in conditie blijven. Daarnaast mag ze wel lekker verwend worden hoor en dat doen we absoluut.

Op 10 oktober is het zover, de echo.

Samen met Inge en mijn moeder zitten we vrolijk gespannen bij de dierenarts. Eclair wordt niet geschoren en blijft staan op de tafel. Dit alles op mijn verzoek want ik wil niet dat ze in de stress schiet. Hierdoor is het moeilijk te zien maar toch zien we al snel een aantal vruchtblazen, ze is drachtig!!!!! Omdat het nog erg vroeg is zien we de hartjes nog niet kloppen en gaan we volgende week maandag 17 oktober nog een keer voor een pret echo. Dan probeer ik haar toch maar even te scheren, ook makkelijker voor de pups na de bevalling.

Inmiddels zitten we op t eind van week 5, wat vliegt de tijd. Eclair wandelt nog steeds mee maar poseren voor een foto kost teveel energie dus ga ik er gewoon bij liggen met mijn bodyguard naast me of zelfs slapend, ik ben drachtig dus het maakt mij niet uit. Als je goed kijkt zie je al een mooi rond buikje ontstaan. Nog een dag voor de pretecho….we hebben er zin in!

De pretecho liet prachtige kloppende hartjes zien, opnieuw enorme blijdschap en jeetje het wordt steeds spannender.

Inmiddels weegt Eclair op 28/10/2016 38.6 kg, ze is 5.6 kg aangekomen dus ze groeit behoorlijk. Vanaf week 6 zijn we iets meer gaan voeren, vanaf week 7 krijgt ze 3 maaltijden per dag en vanaf week 8 krijgt ze 4 maaltijden per dag.

Eind week 8 weegt Eclair 41 kg, ruim 8 kg aangekomen. Dit is het laatste weegmoment voor de bevalling.

Op de wandelingen loopt ze nog gezellig mee alleen in een lagere versnelling. Stokken zijn nog steeds geweldig maar er mag niet meer gegooid worden want Eclair vliegt dan rustig door de lucht….oei oei oei dat willen we niet.

Hieronder zal ik wekelijks een foto plaatsen van onze drachtige dame.