Met 2 Oudduitse Herder teefjes mag het wel duidelijk zijn dat wij maar een kleine gelegenheids (hobby) fokker zijn van dit prachtige Oudduitse Herderras. Hierdoor zullen wij ook maar af en toe pups hebben. Als u graag een pup bij ons vandaan wilt en het geduld kunt opbrengen te wachten tot er een nestje is, kunt u contact met ons opnemen via de gegevens op de contact pagina.
Eclair, Loulou en Rose leven in en om ons huis, samen met onze kinderen en vriendjes en vriendinnetjes. Ze worden meerdere malen per dag uitgelaten. Lange wandelingen door bossen en parken en zwemmen zijn favoriet! Onze honden zitten niet in een kennel of in hokken maar horen volledig bij het gezin.
Als er een nestje geboren wordt dan gaat hier alle aandacht naar uit. Onze pups worden in de huiskamer geboren en groeien in huiselijke kring op. Gezondheid en karakter staat hier centraal! Wij doen er alles aan om onze pups een zo goed mogelijke start mee te geven. Uit onderzoek weten we dat als we pups vanaf de geboorte tot aan vijf weken dagelijks gedurende een korte periode vastpakken en wat ‘stimuli’ bieden, dat hun zenuwstelsel eerder volgroeid is en dat hun motorische en lichamelijke ontwikkeling sneller gaat in vergelijking met soortgenoten die minder gestimuleerd zijn. Daarnaast zullen deze pups in een vreemde omgeving meer zelfvertrouwen hebben en sociaal vaardiger zijn. Zodra onze pups oud en sterk genoeg zijn mogen ze ook naar buiten en kunnen ze naar hartenlust in de tuin spelen. Natuurlijk ontvangen we zoveel mogelijk bezoek van de toekomstige nieuwe eigenaren zodat er voldoende gelegenheid is de pups te zien opgroeien. We vinden het namelijk ook erg belangrijk dat zij een klik met hun toekomstige pup krijgen en wij zien graag de betrokkenheid tussen beiden. Pups worden hier dus nooit zomaar opgehaald en/of afgeleverd.
Wij zijn als fokker aangesloten bij het NVBK
Onze fokdieren (teefje & reu) worden zorgvuldig geselecteerd en wij fokken zo zorgvuldig mogelijk, volgens het principe van breed fokken.
De Oudduitse Herder is een niet erkend ras volgens de Raad van Beheer, zij noemen de Oudduitse Herder rasloos, tegenwoordig zien zij de ODH als een lookalike van de Duitse Herder. Vandaar dat de Oudduitse Herder ook geen stamboom van de Raad van Beheer krijgt maar een afstammingsbewijs. Het afstammingsbewijs wordt alleen verstrekt als de ouderdieren aan de juiste fok voorwaarden voldoen waarbij de gezondheidsuitslagen voorop staan.
Wij fokken niet met dieren die, voor zover bekend, 100% erfelijke of overdraagbare afwijkingen hebben. Onze honden zijn beoordeeld op HD (heupdysplasie), ED (elleboogdysplasie), DM (Degeneratieve Myelopathie)en HdG (Hypofysaire Dwerggroei). Als partner kiezen we het liefste honden die tot in tenminste de 5e lijn geen familie van elkaar zijn. In het Oudduitse Herderras en Langstokhaar Duitse Herderras komen een aantal erfelijke of aangeboren afwijkingen voor. Of deze afwijkingen c.q. aandoeningen letterlijk overerven, en/of door omgevingsinvloeden ontstaan is nog lang niet allemaal duidelijk.
Wij verkopen onze pups als huishond en maken gebruik van een koopovereenkomst
Bij de aankoop ontvangt u een mapje met een aantal documenten: het registratiebewijs, afstammingsbewijs, dierenpaspoort (met entingsgegevens en onderzoeksgegevens dierenarts), en pup informatie.