Geboorte

 

Op vrijdagavond 8 december zag ik dat Eclair wat vruchtwater verloor, de spanning nam toe. Ze was al een paar dagen aan het rommelen.  De nacht die volgde was onrustig, veel graven en scheuren. Toch wel heftiger dan de vorige keer.  Mijn bed stond al in de kamer, dus een uurtje of 2 geslapen en voor de rest bij haar gezeten voor de steun. Netflix zorgde voor de afleiding.

Rond 05:00 uur leek het alsof ze begon met persen, rustig aan en volledig op haar gemak. Om 06:15 zag ik de eerste perswee en om 06:25 uur werd de eerste pup geboren, een zwart-bruin teefje. Na de geboorte gelijk vriendinnen Lisette en Maj gebeld, die scheurden beiden naar Capelle toe en net voor de volgende pup geboren werd stond Lisette binnen. Eclair had het even zwaar dus al lopend beviel ze van een reu, een grote zwart-bruine beer. Vervolgens kwam Maj binnen en spontaan volgde pup nummer 3, een zwart-bruin meisje. Nummer 4, alweer een zwart-bruin meisje. Bij nummer 5 beet Eclair het vlies te vroeg door en schoot de pup weer terug, toen kreeg ze het even heel zwaar, Maj greep in, toucheerde en pakte het pupje bij de pootjes om vervolgens rustig te trekken, Eclair keek mij aan en begon weer te persen, een oergrom volgde en een zwart-bruin teefje werd geboren. Dit was even heel spannend en op dat moment waren Eclair en ik zo ontzettend extra blij dat Maj en Lisette erbij waren. Ruim een uur later werd de laatste pup geboren, alweer een zwart-bruin teefje. Ladies rule!!! Eclair was klaar en de pups lagen in alle rust te drinken.

Alle engelen werkten weer mee, een harmonieuze overdag bevalling met 6 gezonde en prachtige pups in ontzettend fijn en warm gezelschap. Ben ongelooflijk blij dat jullie erbij waren lieve dames.

Maj heeft ook heel wat foto’s en zelfs een prachtig filmpje gemaakt, klik op deze link voor de foto’s en op deze link voor het filmpje

Het thema de Buddy’s komt van een Disney film, waarin ook de papa en mama hond bijzondere maatjes zijn, net als Max en Eclair dat zijn.

  1. 9/06:25 uur: BeBuddah Buddy, teef, zwart-bruin, 500 gram, paars bandje.
  2. 9/07:35 uur: BeBrave Buddy, reu, zwart-bruin, 640 gram, donker blauw bandje.
  3. 9/08:35 uur: BeRose Buddy, teef, zwart-bruin, 530 gram, roze bandje.
  4. 9/09:40 uur: BeDazzled Buddy, teef, zwart-bruin, 490 gram, lichtblauwe bandje
  5. 9/10:30 uur: BeWonder Buddy, teef, zwart-bruin, 630 gram, rood bandje.
  6. 9/12:00 uur: BeCharmed Buddy, teef, zwart-bruin, 590 gram, oranje bandje.

Eclair en de Buddy’s maken het uitstekend. Eclair verzorgt ze als een echte oermoeder, ze groeien als kool en zijn heel zoet.

We kijken weer elke dag onze ogen uit, ontzettend bijzonder en zo mooi